Knedlíky plněné škvarkama
Vlastnosti |
Jméno Kmene: | Knedlíky plněné škvarkama |
Tag: | Knedle |
Počet členů: | 1 |
Body nejlepších 30 hráčů | 58.046 |
Body dohromady: | 58.046 |
Bodový průměr: | 58.046 |
Umístění: | 51 |
Poražený protivník: |
2.677.024 (39.)
|
» Kmenová složka (externí odkaz) |
Členové kmene
|
 |
Popis |
Den předen uvaříme brambory, které oloupané nastrouháme na jemno a přidáme na 1 kg brambor přibližně 20 dkg hrubé krupice, 20 dkg hrubé mouky, 1 vejce a 1 žloutek. Hmotu osolíme a zpracujeme na hladké těsto.
Z těsta tvoříme kuličky o průměru 6 cm. Každou kuličku rozmáčkneme a naplníme předem upečenými a vychladlými škvarky a utvoříme knedlík. Vkládáme do vroucí osolené vody a až knedle vyplavou nahoru vaříme 5 minut. Nesmíme převařit.
Pečené škvarky: do kastrolku dáme buď drobné nebo na drobno nakrájené škvarky a vložíme do rozpálené trouby. Často mícháme a až škvarky začnou šustět, tak je z trouby vyndáme a necháme vychladnout.
Smažená cibulka na sádle: příprava je obecně známá.
Kysané zelí: zelí necháme v cedníku odkapat, rozkrájíme a dáme dusit. Zahustíme syrovou bramborou postrouhanou na velmi jemno a dochutíme cukrem a octem.
Při podávání knedlík rozpůlíme, posypeme cibulkou, přidáme zelí a popřejeme dobrou chuť. |
|
|